hacklab.fi

Hackerspaces and Makerspaces in Finland

hacklab.fi blog

Kaikki blogikirjoitukset »
Kuvituskuva

Hacklab Summit Finland 2022

Kokoonnumme taas Suomen Hacklab-yhdistysten kesken Tampereelle lokakuussa 2022. HSF on kaikkien hacklabien ja hacklabilaisten yhteinen tapaaminen ja ideointiviikonloppu, johon kuuluu yhteistä ajanviettoa, toimintaa, vierailuja, esitelmiä sekä uusia avauksia hacklabien välisestä yhteistyöstä.

Tampere Hacklab järjestää tapahtuman jälleen tututussa paikassa omissa työtiloissaan. Perinteikäs jokavuotinen kokoontuminen järjestettiin ensi kerran jo 2012.

Muista ilmoittautua mukaan: Tapahtuman omat sivut

Lue lisää

Kuvituskuva

Pohjoismainen yhteistyö - Cold North

Hacklab.fi sekä CitySec ovat yhdessä mukana pohjoismaisessa Cold North -yhteistyössä, jonka tarkoitus on rakentaa verkostoja eri maiden hackerspacejen ja muiden tekijöiden tai ryhmien välillä. Erityisesti tämä näkyy muualla Euroopassa järjestettävissä tapahtumissa, joissa Pohjoismaat ovat aikaisemminkin pitäneet yhteistä aluetta. Nyt tälle ryhmälle on perustettu yhteinen wiki-sivu aiemman sähköpostilistan lisäksi. Samalla on myös tiivistetty kotimaisia hacklab.fi:n ja CitySecin välisia yhteyksiä.

...

Lue lisää

Kuvituskuva

Hacklab.fi on nyt rekisteröity yhdistys

Suomen hacklab-yhdistysen yhteinen kattojärjestö Hacklab ry. on ilmestynyt tänään yhdistysrekisteriin! Vuodesta 2012 alkaen toimineen verkoston virallistaminen on ollut pitkään puheenaiheena, ja toukokuussa Tampereella järjestetty perustamiskokous sai sääntöjen luonnoksen vihdoin kirjoitettua puhtaaksi.

...

Lue lisää

Kuvituskuva

Hacklab Summit Finland 2019

Kokoonnumme taas Suomen Hacklab-yhdistysten kesken Tampereelle helmikuussa 2019. HSF on kaikkien hacklabien ja hacklabilaisten yhteinen tapaaminen ja ideointiviikonloppu, johon kuuluu yhteistä ajanviettoa, toimintaa, vierailuja, esitelmiä, robottikisa sekä uusia avauksia hacklabien välisestä yhteistyöstä.

...

Lue lisää

Kuvituskuva

Robotit Strömbergin puistossa 2018

Robotit saapuvat taas Strömbergin puistoon Helsingissä! Uusi kisa järjestetään lauantaina 9. kesäkuuta klo 16 alkaen. Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille.

...

Lue lisää

Kuvituskuva

Hacklab Summit Finland 2018

Hacklab Summit Finland 2018, eli HSF18, järjestetään maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Paikkana on ensi kertaa Jyväskylä, ja tapahtuma on samassa yhteydessä digitaalikulttuurin tapahtuma Instanssin kanssa.

...

Lue lisää

Kuvituskuva

Uuden hacklabin avajaiset Lahdessa

Uusi hackerspace Lahdessa pitää toiminnan avajaiset joulukuussa! Avoimet ovet ovat jo käynnissä keskiviikkoisin klo 18:00. Osoite on Sammonkatu 8 H, sisäänkäynti Kauppakadun puolelta. Kaikki ovat tervetulleita mukaan rakentelemaan!

Lue lisää